Pavićeva reforma stane u tri riječi: pljačka, ucjena i diskriminacija!

Hrvatskoj prijeti nova pljačka nacionalne imovine kao što je to bilo u privatizaciji! Pod krinkom mirovinske reforme, Plenković i Pavić kradu mirovine građanima, njihovu imovinu!
Cijela ta Pavićeva reforma stane u tri riječi: pljačka, ucjena i diskriminacija!

Zašto pljačka?

Mirovinska štednja u drugom stupu je osobna imovina hrvatskih građana. Sav novac koji su građani godinama uplaćivali njihova je štednja za starost i ako se taj novac uzme i prebaci u proračun – to će biti pljačka. Ministar Pavić je postao grobar hrvatskog mirovinskog sustava. Jednim potezom, uništit će budućnost radnika u Hrvatskoj!

Drugi stup je osnovan zato da bi hrvatski umirovljenici u budućnosti imali veće mirovine. Jer, sustav međugeneracijske solidarnosti ne može osigurati mirovinu dostojnu čovjeka. Iseljavanje mladih radno sposobnih građana, pad nataliteta i starenje naše populacije dodatno ugrožava mirovinski sustav. Umjesto da jačaju drugi stup, Plenković i Pavić žele sav novac koji su građani uštedjeli za sebe sada prebaciti u proračun.

Zašto ucjena?

Najstrašnije je što Pavić ucjenjuje građane: obećava im dodatak na mirovinu samo ako svoj novac iz drugog stupa prepuste državi! To je državna ucjena. Na prvi pogled svima dobro, posebno generacijama rođenim šezdesetih godina jer država kao jamči da će im mirovine ostati barem iste, ako već neće rasti.

Pozivam građane da ne nasjedaju na Pavićeve laži i ucjene. Pavić će uzeti novac, uzet će mirovinsku štednju i potrošit će je odmah, a građani će dobiti samo obećanje o većim mirovinama!
Ni Plenkovića, ni Pavića nije briga što će se događati za 10, 20 godina. Njih zanima samo uzeti novac u proračun. Procjenjuje se da će do 2040. 97% građana izaći iz drugog stupa i u proračun unijeti ogromnih 87 milijardi kuna. Pitam se na što će se taj novac utrošiti. Svi znamo na što: krpat će se proračunske rupe, financirati povlaštene i braniteljske mirovine, kupovati avioni i limuzine.

Zašto diskriminacija?

Svi građani uplaćuju mirovinske doprinose državi, a Pavić ne želi priznati dodatak na mirovinu svima nego samo građanima koji mirovine primaju iz državnog mirovinskog fonda. To je nepravda, pravo na dodatak moraju imati svi umirovljenici jer svi plaćaju doprinose. Pavić zapravo pokušava posvađati građane, posvađati sadašnje i buduće umirovljenike.Princip međugeneracijske solidarnosti postaje međugeneracijski sukob.

Zašto mi trenutačno kao porezni obveznici umirovljenicima plaćamo 27% dodatka, a nama će sutra taj dodatak biti uskraćen. To je diskriminacija! Da Pavića i Plenkovića ne zanima budućnost i kako će živjeti budući umirovljenici, pokazuje i pomicanje granice za kasniji odlazak u mirovinu, a posebno žena. To je nalog iz Brisela, a oni su Briselske sluge koje gledaju samo kako će sebi osigurati buduće pozicije.

Ako se usvoji prijedlog da se usklađivanje dobi za odlazak u mirovini sa 67 godina pomakne na s 2038. na 2031. Vlada će smanjiti građanima Hrvatske tri godine uživanja zaslužene mirovine ili izraženo u brojkama 10-15% mirovine odnosno isto kao da Vam je mirovina smanjena za 220-330 kuna mjesečno.

Plenković i HDZ dive se svom prijatelju Orbanu, brane ga i kada ga cijela Europa osuđuje zbog kršenja slobode medija i zatiranja civilnog društva. Ako je Orban uzor Plenkoviću, neka onda i on kaže NE Briselu barem kada taj isti Brisel traži manja prava za hrvatske građane. Ali ne, Plenković izvršava naloge Brisela jer želi otići u fotelju u Europsku komisiju. Zbog svoje europske fotelje, Plenković je spreman žrtvovati budućnost hrvatskih umirovljenika.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ime Privola
Tehnički kolačići
Za ovu stranicu, koriste se sljedeći tehnički kolačići: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Cookies
Koristimo kolačiće za pružiti bolje digitalno iskustvo.
Google Analytics
Koristimo anonimizirane podatke korisnika za poboljšanje ove stranice.
Facebook
Koristimo Facebook za praćenje na društvenim mrežama
x

Volim kolače pa ove stranice koriste kolačiće kako bi iskustvo, kao i društvo, bilo bolje! Koji se kolačići prikupljaju i kako ih možete obristati pogleajte na Uvjeti korištenja