Sretan Praznik rada!

Ovaj Praznik rada obilježavamo uz podatke o rastu plaća. Plaće nisu rasle zbog poteza Vlade ili dobre volje poslodavaca već zbog porazne statistike koja govori da Hrvatsku svaki dan napušta sve više ljudi. Odlaze cijele obitelji, a oni koji ostaju i dalje nisu u fokusu Vlade. Nekada je radno mjesto bila zaštita od siromaštva. Danas to više nije pravilo.

Umjesto da riješi taj problem Vlada cijelo vrijeme pokušava srušiti cijenu rada uvozom jeftine radne snage iz Ukrajine. Među prvima u Europi smo prema broju ugovora na određeno vrijeme, a HDZ i dio oporbe nisu imali sluha za Prijedlog zakona koji rješava taj problem, Žene su još uvijek niže plaćene od muškaraca, a svjedočimo sve većem kršenju radničkih prava i rastu prekarnih poslova. To obilježava ovaj Praznik rada.

Svi ovi podaci nas ne smiju obeshrabriti, budimo glasniji i pokrenimo raspravu o položaju rada i radnika u Hrvatskoj. Sa željom da ovakvi podaci budu povijest u Hrvatskoj, čestitam Vama, radnicama i radnicima Vaš dan. Sretan Praznik rada!

Mirando Mrsić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ime Privola
Tehnički kolačići
Za ovu stranicu, koriste se sljedeći tehnički kolačići: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Cookies
Koristimo kolačiće za pružiti bolje digitalno iskustvo.
Google Analytics
Koristimo anonimizirane podatke korisnika za poboljšanje ove stranice.
Facebook
Koristimo Facebook za praćenje na društvenim mrežama
x

Volim kolače pa ove stranice koriste kolačiće kako bi iskustvo, kao i društvo, bilo bolje! Koji se kolačići prikupljaju i kako ih možete obristati pogleajte na Uvjeti korištenja