Žalostan dan za socijaldemokraciju u Hrvatskoj

Prilikom današnjeg glasovanja o Zakonu o dopuni Zakona o doprinosima, kojeg sam predložio, svjedočio sam tužnom trenutku da je predsjednik socijaldemokratske stranke, kao i većina mojih socijaldemokratskih kolegica i kolega, podržala HDZ u odluci da se odbije Zakon kojem je cilj osigurati našim radnicama i radnicima stabilno radno mjesto.

Želim zahvaliti svim saborskim zastupnicama i zastupnicima koji su podržali moj prijedlog Zakona o dopuni Zakona o doprinosima. Posebno se zahvaljujem mojim donedavnim kolegicama i kolegama iz SDP-a koji su, unatoč naputku stranačkog vrha, glasali po svom uvjerenju i tako podržali Zakon koji je bio u interesu građana.

Žao mi je da su neke kolege zastupnici moje obrazloženje odbijanja amandmana shvatili kao napad na SDP. U obrazloženju odbijanja amandmana SDP-a najoštrije sam osudio politiku koju prema radnicima zastupa stranački vrh i one kolegice i kolege iz SDP-a koji sebe nazivaju socijaldemokratima, a nisu podržali zakon koji utjelovljuje socijaldemokratska načela i vrijednosti. Napasti SDP u tom trenutku značilo bi napasti sve one članice i članove SDP-a, koji zasigurno ne bi podržali odluku vodstva SDP-a o odbijanju Zakona, da ih se pitalo.

Oduvijek sam vjerovao da SDP nije stranački vrh, već njegovo članstvo i simpatizeri! Stoga svim mojim kolegicama i kolegama u SDP-u, koji su zbog mog istupa odustali podržati Zakon o doprinosima poručujem; da interes građana mora biti iznad osobnih te da, ako iskreno vjeruju da im je zadaća osigurati boljitak ljudi u Hrvatskoj, njihova odluka se morala temeljiti isključivo na toj procjeni, umjesto na procjeni jeli ili nije nešto dobro za SDP i njihove unutarstranačke karijere.

Sve dok oni, koji sebe nazivaju socijaldemokratima, zastupaju takvu politiku ili nemaju hrabrosti javno zastupati socijaldemokratske vrijednosti, duboko vjerujem da u Hrvatskoj socijaldemokracija nema svjetlu budućnost. Međutim, činjenica da Zakon o doprinosima nije prihvaćen, neće me obeshrabriti na mom putu da našim građanima,zajedno sa svojim timom, vratim vjeru u socijaldemokratske ideje, da im vratim povjerenje u politiku koja će biti u njihovom interesu.

To je naš zadatak i pozivam sve da mi se pridruže. Vjerujem u podršku građana na tom putu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ime Privola
Tehnički kolačići
Za ovu stranicu, koriste se sljedeći tehnički kolačići: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Cookies
Koristimo kolačiće za pružiti bolje digitalno iskustvo.
Google Analytics
Koristimo anonimizirane podatke korisnika za poboljšanje ove stranice.
Facebook
Koristimo Facebook za praćenje na društvenim mrežama
x

Volim kolače pa ove stranice koriste kolačiće kako bi iskustvo, kao i društvo, bilo bolje! Koji se kolačići prikupljaju i kako ih možete obristati pogleajte na Uvjeti korištenja