Nema povratka u srednji vijek

Korak naprijed, natrag dva. To je opis rada ove Vlade. Taman kad je Plenković popustio oko Istanbulske konvencije, sad da bi se vratio pod okrilje konzervativnih struja pustio je ovaj Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona.

Svaki pokušaj smanjenja dostignutih prava treba odmah zaustaviti i tome odmah moramo reći ne. Hrvatska se mora oduprijeti konzervativnim strujama koje stoje iza ovog zakona. Imate pravo na izbor želite li živjeti u braku ili ne i nitko vas na osnovu toga ne smije diskriminirati, a posebno ne država. Ustavom smo definirani kao sekularna država, a svakodnevno imamo priliku vidjeti diljem svijeta što se događa kad se sekularnost zamjene vjerski fanatici.

Što znači “obrazovanje djece u skladu s vjerskim uvjerenjima roditelja”? Znači li to da se djeca u skladu s nekim vjerskim uvjerenjima trebaju učiti da je zemlja ravna ploča, da je Darwin heretik, da je moderna medicina vražje djelo, da su muškarci iznad žena itd. Treba li to moje dijete učiti u školi ili treba učiti znanstvene činjenice?

Kakvo društvo hoćemo?
Iz Hrvatske mladi, ne da odlaze, nego bježe! U kakve zemlje bježe? U one u kojima država ulazi u vaš krevet, a vani vas čeka vjerska policija ili u države koje su otvorenog, demokratskog i sekularnog društva? Što HDZ hoće s ovakvim prijedlogom zakona? Jasno poručuje onima koji ostaju pokorite se i živi prema našim pravilima konzervativnih dogmatika ili za tebe pod ovim hrvatskim suncem nema mjesta.

Ovaj Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona je šamar svim vrijednostima na kojima počiva hrvatsko i europsko društvo. Ministrica gafova Murganić konačno za dobrobiti građana mora otići, a premijer zaustaviti da ovakav suludi Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona dođe u Sabor.

Obiteljski zakon se tiče svakog čovjeka ove zemlje. Budimo glasni i ne dopustimo da ovaj zakon ugleda svijetlo dana, svim demokratskim sredstvima, a ulica je isto jedno od njih!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ime Privola
Tehnički kolačići
Za ovu stranicu, koriste se sljedeći tehnički kolačići: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Cookies
Koristimo kolačiće za pružiti bolje digitalno iskustvo.
Google Analytics
Koristimo anonimizirane podatke korisnika za poboljšanje ove stranice.
Facebook
Koristimo Facebook za praćenje na društvenim mrežama
x

Volim kolače pa ove stranice koriste kolačiće kako bi iskustvo, kao i društvo, bilo bolje! Koji se kolačići prikupljaju i kako ih možete obristati pogleajte na Uvjeti korištenja