Nastavljam dalje, nema odustajanja!

Drage članice i članovi SDP-a, drugarice i drugovi,

Glavni odbor SDP-a donio je danas odluku o mom isključenju iz članstva SDP-a jer nisam želio odustati od Zakona koji našim radnicima osigurava sigurno radno mjesto!

Ovakvim činom SDP se, pod vodstvom Davora Bernardića, javno odrekao radnika, sindikata i civilnog sektora koji su podržali politiku koju nose zakoni koje sam predložio.

Kao uvjereni socijaldemokrat smatram da je konačno došlo vrijeme da radnike i naše građane stavimo u fokus našeg djelovanja, okupljajući pri tome sve one koji nam u tome mogu pomoći. Zbog toga sam danas kažnjen isključivanjem iz stranke čija mi je dobrobit bila temelj moga djelovanja.

Na moju osobnu žalost današnjom odlukom vodstvo SDP-a je potvrdilo da SDP nije krenuo tragom promjena, već je potvrdilo da se u SDP-u ne tolerira drugačije mišljenje. Potvrdilo je da SDP u djelovanju ne vode ideali već pragmatizam, da su od dobrobiti građana važniji unutarstranački obračuni.

Danas je potvrđeno da je SDP na putu da postane irelevantna i marginalizirana stranka jer ovakav SDP ne može biti predvodnikom demokratizacije našeg društva jer nije sposoban demokratizirati niti sebe, a kamoli Hrvatsku.

Imam potrebu svima vama, mojim stranačkim kolegama koji dijelite socijaldemokratska uvjerenja kao i ja, poručiti da ne odustajete od SDP-a i nastojanja da se u SDP-u provede političko, kadrovsko, vrijednosno i moralno provjetravanje kako SDP ne bi iščezao s političke scene.

Nemojte dopustiti da nekolicina ljudi kojima je jedini interes vlastito, a ne opće dobro, uništi i ono malo povjerenja u socijaldemokratsku ideju kod naših građana.

Ja i dalje ostajem predan svojim uvjerenjima zbog čega sam nakon dugo godina predanosti SDP-u isključen iz članstva.

Moje isključenje ne smatram okretanjem leđa SDP-u, jer sam uvjeren da će loši rezultati rada i postupaka SDP-a doći na naplatu nakon čega će se pokrenuti potrebni procesi za koji sam se oduvijek zalagao. Uvjeren sam da će tada doći vrijeme za moj povratak.

Hvala svim članicama i članovima SDP-a koji su mi u mojoj borbi za bolji SDP dali podršku.

Vaš,
Mirando Mrsić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ime Privola
Tehnički kolačići
Za ovu stranicu, koriste se sljedeći tehnički kolačići: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Cookies
Koristimo kolačiće za pružiti bolje digitalno iskustvo.
Google Analytics
Koristimo anonimizirane podatke korisnika za poboljšanje ove stranice.
Facebook
Koristimo Facebook za praćenje na društvenim mrežama
x

Volim kolače pa ove stranice koriste kolačiće kako bi iskustvo, kao i društvo, bilo bolje! Koji se kolačići prikupljaju i kako ih možete obristati pogleajte na Uvjeti korištenja