Vlada ne želi pomoći domovima umirovljenika

Klub zastupnika SDP-a i Hrvatske stranke umirovljenika Prijedlogom zakona o promjeni vlasništva nad domovima umirovljenika želi omogućiti domovima umirovljenika da na jednostavniji i lakši način mogu podizati kvalitetu usluga.

Veliki problem domova umirovljenika leži u tome da osnivači domova (gradovi, županije, općine) najčešće nisu vlasnici domova, već je to država, odnosno Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Takvo stanje otežava rad domova i pružanje bolje i kvalitetnije usluge. Ako se želi, primjerice, obnoviti fasada ili povući sredstva iz EU fondova, to se ne može se bez dozvole vlasnika, a to je HZMO kojem to nije osnovna djelatnost.

U Saboru smo raspravljali o Prijedlog zakona o promjeni vlasništva nad domovima umirovljenika kojim bi se vlasništvo nad domovima prepustilo u ruke lokalne zajednice i tako im omogućilo lakši rad i podizanje kvalitete. Nažalost, Vlada je odbila ovaj Prijedlog zakona i pokazuje kako nema osjećaja za potrebe sadašnjih i budućih korisnika domova umirovljenika koji zaslužuju bolje uvjete. Na raspolaganju nam je puno sredstava iz Europskog socijalnog fonda, ali bez rješavanja ovog problema ta sredstva se ne mogu koristiti i nije mi jasno zašto Vlada ne želi bolje uvjete u domovima umirovljenika.

Prijedlog zakona možete pročitati ovdje: Prijedlog zakona o prijenosu vlasništva nad domovima umirovljenika

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ime Privola
Tehnički kolačići
Za ovu stranicu, koriste se sljedeći tehnički kolačići: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Cookies
Koristimo kolačiće za pružiti bolje digitalno iskustvo.
Google Analytics
Koristimo anonimizirane podatke korisnika za poboljšanje ove stranice.
Facebook
Koristimo Facebook za praćenje na društvenim mrežama
x

Volim kolače pa ove stranice koriste kolačiće kako bi iskustvo, kao i društvo, bilo bolje! Koji se kolačići prikupljaju i kako ih možete obristati pogleajte na Uvjeti korištenja